Bijna 30 jaar Gharieni

een succesverhaal

Trendbepalende, chique ontwerpen en innovaties op het gebied van spa-, wellness-, schoonheids- en medische behandelingen: daarvoor staan wij als Gharieni Group. Ons huidige productassortiment doet op geen enkele wijze meer vermoeden dat dit ooit allemaal begonnen is met Electro-Medical Gharieni, een echte handelsonderneming. Door de aanvraag voor een dialysestoel “made by Gharieni” besloten wij als fabrikant in het medische segment te gaan optreden. Hierna volgden verdere ontwikkelingen die momenteel stoelen en banken voor esthetische chirurgie en medische diagnostiek, voor fysiotherapie en voetverzorging omvatten.

Toegang tot nieuwe markten

De groeiende wellness- en beautymarkt en de nieuwe eisen en uitdagingen die hierin ontstonden leidden ertoe dat we ons vanaf 2005 sterker op dit segment gingen toeleggen. Met innovatieve wellness- en behandelstoelen “made in Germany”, die aan strenge kwaliteitscontroles worden onderworpen en zowel door hun kwaliteit en functionaliteit als door hun unieke design overtuigen, hebben we de basis gelegd voor ons huidige succes. Met onze eerste wellnessbank MLW Classic wisten we voet aan de grond te krijgen in het spasegment. Dit model is uitgegroeid tot een bestseller die in de spa’s van tophotels overal ter wereld te vinden is.

Wereldwijd aanwezig

Ons succes leidde tot uitbreiding. We openden een extra vestiging in Ettlingen voor klanten in het zuiden van Duitsland. Inmiddels zijn er ook filialen van Gharieni geopend buiten Duitsland – in Frankrijk, Nederland en België, in Dubai en sinds kort ook in de VS. Daarnaast is een netwerk van competente distributeurs onze buitenlandse klanten met raad en daad “van Gharieni-kwaliteit” van dienst. Naast Nederland bevinden deze distributeurs zich in belangrijke Europese buurlanden, als bijvoorbeeld Frankrijk, België, Oostenrijk, Zwitserland en Polen. De alsmaar groeiende verkoopcijfers tonen aan dat wij ook daarmee de juiste weg zijn ingeslagen. In aanvulling op de samenwerking met onze distributeurs ligt onze focus ook sterk op actief netwerken op nationaal en internationaal niveau. Zo nemen wij bijvoorbeeld niet alleen deel aan grote internationalen vakbeurzen, maar ook aan belangrijk spa-evenementen wereldwijd, die wij vaak als premium-sponsor ondersteunen. De contacten die daaruit voortkomen stellen ons in staat tijdig nieuwe trends te herkennen en hierop in te spelen met hoogwaardige producten. Bovendien zijn deze evenementen van essentieel belang voor de geslaagde wereldwijde marketing van onze producten.

Ongeëvenaarde wellnessconcepten

Sinds 2010 bedenken onze ontwikkelaars totaalconcepten voor wellnessomgevingen. Van losse banken en apparatuur is dit uitgegroeid tot totaalprogramma’s voor behandelingen met de juiste toebehoren.

Met name de introductie van ons zandtherapieconcept was een groot succes. Onze met kwartszand gevulde wellnessbank die clienten een unieke ontspanningservaring biedt, heeft wereldwijd de trend bepaald op spa-gebied. Een andere mijlpaal was ons besluit ons bezig te gaan houden met hydrotherapie. Voor onze HydroSpa-collectie hebben we bijvoorbeeld gebruikgemaakt van uiterst exclusief Corian. van Dupont om onze producten een waterbestendig, naadloos oppervlak mee te kunnen geven. De exclusieve waterchoreografieën van onze Libra-modellen en ons uiterst functionele multi-talent PediSpa konden zich al snel in een wereldwijde schare fans verheugen.

Uitvoering geheel naar uw smaak

Omdat u als klant met uw wensen en behoeften voor ons steeds centraal staat, bieden wij u nu niet alleen een uniek assortiment aan banken en modellen aan. Ook de bijzondere mogelijkheid om de look van uw bank vanuit een breed en veelzijdig aanbod aan kleuren en decors zelf te ‘designen’ en daarmee uniek te maken, is een standaardelement van ons portfolio.

Gharieni nu

De Gharieni Group is uitgegroeid tot een onderneming met internationale bekendheid. Onze producten worden door luxehotels en -spa’s overal ter wereld even zeer gewaardeerd als door beauty-klinieken, kleine cosmetica-instituten, beauty-lounges en medische praktijken. Onze goede naam is voor ons even zeer een inspiratie als een verplichting om ook in de toekomst de markt met producten van de buitencategorie te overtuigen.

Succes leidt tot groei…

…en het afgelopen jaar hebben we dat aan den lijve ondervonden. Met 4.500 m. extra productieoppervlak in Moers in Duitsland kunnen wij blijven voldoen aan de gestaag groeiende vraag en op tijd blijven leveren, en hebben we de mogelijkheid gecreëerd om nog verder te groeien. Maar ook dit jaar staan we niet stil. Zo zijn we van plan onze showroom om te bouwen tot een vakcentrum voor spa- en praktijkinrichtingen. Verder willen we nog niet al teveel bekend maken. Maar één ding is zeker: we zullen u blijven verrassen …

Ontvangen Prijzen

Diverse prijzen binnen de wellnessbranche, de cosmetische en de medische industrie voor onze individuele producten, innovatieve ontwikkelingen, topkwaliteit en topdesign en onze hoge service- en garantiestandaard bevestigen dat ons concept werkt.

// Beauty Forum Award 2006 // Beauty Forum Readers‘ Choice Award 2007/2008 // Perfect Line (Poland) 2009 // Medical Design Excellence Award (USA) 2009 // Beauty Forum Readers‘ Choice Award 2009/2010 // Beauty Forum Award 2010/2011 // Beauty Forum Readers‘ Choice Award 2011/2012 // Beauty Forum Award 2012/2013 // Beauty Forum Readers‘ Choice Award 2013/2014 // Beauty Forum Sonderpreis der Redaktion Spa International 2014 // Spa Professional Mexico 2015 Product Award for Best Spa Furniture // DERMASCOPE Aesthetician Choice Awards 2016 – Favorite Spa Equipment

Gecertificeerde kwaliteit

Voor Gharieni Behandelstoelen en Behandeltorens
– Productie „Made in Germany
Kwaliteitsmanagement volgens ISO 13485
Om het handelsmerk “Made by Gharieni” tot zijn recht te laten komen geldt bij ons het devies “kwaliteit zonder compromis”. Hierbij hoort ook een gegarandeerde kwaliteit, aangezien dit klanten zowel transparantie als zekerheid biedt. Om duidelijke feiten over onze productie te kunnen geven en aan te tonen dat maatschappelijke verantwoordelijkheid en consumentenbelang bij ons van grote waarde zijn hebben we een uitgebreide certificeringsprocedure laten uitvoeren door TÜV NORD, die sinds begin 2012 “officieel” is: volgens de testcriteria van TÜV NORD mogen onze behandelstoelen en behandeltorens en de desbetreffende toebehoren worden onderscheiden met het label “Made in Germany”!
Natuurlijk staan ook de productie en het management van de Gharieni Group onder voortdurende kwaliteitscontrole. Het omvangrijke kwaliteitsmanagement van de bedrijfsprocessen is al meer dan tien jaar van kracht en omvat de certificering ISO 13485. Dit garandeert u als klant zowel productiekwaliteit als uitstekende service, een combinatie die elders moeilijk te vinden is!

Onze Partners