Duurzaamheid en sociaal engagement bij Gharieni

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid staan bij ons als bedrijf uit de wellness- en gezondheidssector al vele jaren hoog in het vaandel. Om onze productie en logistiek duurzamer te maken, hebben we bij Gharieni de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om onze CO2-balans te verbeteren.

Plant my tree

Sinds 2007 voert PLANT-MY-TREE® in heel Duitsland herbebossingsprojecten voor CO²-compensatie uit. Het doel is milieu- en klimaatbescherming in Duitsland, d.w.z. daar waar ook onze CO²-uitstoot plaatsvindt.
Sinds 2020 voert PLANT-MY-TREE® naast de eerste bebossing ook bosomvormings- en bosbeschermingsprojecten uit en hecht het veel belang aan een hoog niveau van biodiversiteit. Hier wordt rekening gehouden met de regionale omstandigheden en worden, indien mogelijk, gemengde bossen aangeplant. Na tientallen jaren ontstaat zo een natuurlijke habitat voor insecten en dieren.
PLANT-MY-TREE® werd begin 2020 met succes gecertificeerd volgens DIN ISO 9001:2015 door TÜV Rheinland.

www.plant-my-tree.de

Fotovoltaïsch systeem

Om onze voertuigen en onze productie van voldoende groene stroom te voorzien, maken wij op verschillende locaties reeds gebruik van grootschalige fotovoltaïsche systemen.

E-voertuigen

Sinds 2020 zijn we bezig ons bedrijfswagenpark om te bouwen naar elektrische voertuigen. Het aandeel van elektrische voertuigen in ons bedrijf is al meer dan 60%. In de toekomst zullen nog meer voertuigen worden ingeruild voor elektrische voertuigen, zodat het elektrische aandeel van onze voertuigen nog groter wordt.

Laadstations

Natuurlijk bieden wij onze medewerkers en onze klanten een gratis oplaadstation voor elektrische voertuigen aan. Onze locaties in Moers en in Nederland zijn al uitgerust met snellaadstations. Andere locaties zullen volgen.

Productie met 100% groene stroom

Elektriciteit voor onze productie die wij niet zelf kunnen opwekken, moeten wij kopen bij onze plaatselijke elektriciteitsleverancier. Dit gebeurt voor 100% met groene stroom uit hernieuwbare bronnen.

Klimaatneutraal verschepen

Wij werken voor een groot deel samen met de logistieke dienstverleners DPD en UPS. Beide aanbieders werken op een klimaatneutrale manier.

Caritas

Al meer dan 15 jaar werken wij samen met Caritas Werken in Moers, dat opleiding en werkgelegenheid biedt aan mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Wij betrekken b.v. verpakkingsmateriaal of elektrische onderdelen van de liefdadigheidswerkplaatsen.