GHARIENI WELNAMIS

Binaurale Vibroakoestische Therapie
– Wetenschappelijk bewezen –

GHARIENI WELNAMIS

Binaurale Vibroakoestische Therapie
– Wetenschappelijk bewezen –

Gharieni Welnamis – The Binaural Acoustic & Dynamic Stimulation – is een computergestuurde akoestische vibratietherapie die de hersenen traint om te ontspannen. Met behulp van specifieke trillingen en binaurale audiofrequenties maakt Welnamis het zelfs voor de drukste geesten mogelijk om in een therapiesessie van 30 of 60 minuten een diep niveau van ontspanning te bereiken. Net als bij meditatie vertragen specifieke geluiden de mentale activiteit en werken de trillingsfrequenties specifiek in op verschillende energiecentra (chakra’s) van het lichaam.
De fundamentele therapie is de Quantum Harmonic audio therapie. Het levert symptoomverminderende en herstelbevorderende meerlagige programma’s via een stereo hoofdtelefoon. Welnamis kan worden gecombineerd met andere behandelingen of zelf worden gebruikt zonder aanwezigheid van een specialist.

Het systeem is ontwikkeld door Amerikaanse wetenschappers om posttraumatische stress-stoornissen (PTSS) bij Amerikaanse veteranen te behandelen.

Met Welnamis biedt Gharieni deze technologie nu aan de wereld van spa en wellness.

Testimonials

De voordelen van het Gharieni Welnamis systeem:

 • Ondersteunt de behandeling van posttraumatische stressstoornissen (PTSD)
 • Verhoogt de creativiteit
 • Powernapping & diepe ontspanning in de kortste tijd
 • Vermindering van stress en stemmingswisselingen
 • Ondersteunt de behandeling van angst- en paniekaanvallen
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Verhoogt het concentratievermogen
 • Wegwerken van mentale obstakels
 • Wetenschappelijk bewezen
 • Geen therapeut nodig
 • Verbetert de kwaliteit en kwantiteit van de slaap
 • Helpt tekenen van depressie en chronische pijn verminderen

Klik afbeelding om pdf te openen

null

Welnamis – The Binaural Acoustic & Dynamic Stimulation – combineert de zachte geluidsgolven van speciale muziek met een uiterst efficient, in het ligvlak geintegreerd vibratiemassagesysteem. De speciale klanken brengen de geest tot rust, terwijl de vibratiemassage gericht op de energiepunten (chakra’s) van het lichaam inwerkt.

null

Handige opstap op 54 cm (21″) met 4 voorgeprogrammeerde memory-posities, de hoofdsteun kan 30° naar beneden en boven worden gekanteld. Ook de armleuningen kunnen worden verlaagd.

null

Het comfortabele en verwarmde waterkussen van de MLW Amphibia biedt het ultieme comfort tijdens de Welnamis behandeling. Bovendien vormt water een onvergelijkbare geleider van trillingsfrequenties.

HERSENGOLVEN – HET GAAT ALLEMAAL OM FREQUENTIES

Het menselijk brein bevat ongeveer 100 miljard neuronen, de hersencellen communiceren via elektrische signalen.
Met de huidige wetenschap en technologie is het niet mogelijk de activiteit van individuele neuronen op dat niveau te detecteren, omdat ze te klein zijn. De bestaande technologie kan echter wel algemene patronen van hersenactiviteit waarnemen en wetenschappers in staat stellen te bepalen hoe de neuronen in de hersenen op een bepaald moment bewegen. Deze hersenimpulsen, of hersengolven, gebeuren met verschillende snelheden. Tijdens een diepe slaap bijvoorbeeld, pulseren de hersenen ongeveer 3 keer per seconde. Tijdens hoog-geconcentreerd denken, kunnen de hersenen wel 50 keer per seconde pulseren. Er is aangetoond dat verschillende hersengolf-frequenties overeenkomen met verschillende gemoedstoestanden. Trage frequenties voelen meer ontspannen en introspectief aan. Snelle frequenties kunnen een teken van concentratie of stress zijn.

Hoewel hersengolf frequenties bestaan over een breed bereik,
zijn de volgende 4 groepen bijzonder interessant:

Normale waaktoestand van het bewustzijn.
Alert. Wakker.

Ontspannen toestand. Diepe ontspanning en lichte meditatie.

Lichte slaap, inclusief REM droomtoestand.
Diepe meditatie.

Diepe slaap, droomloze staat.
Automatische zelfgenezing.

SYNCHRONISATIE VAN HERSENGOLVEN
MET BEHULP VAN AUDIO- EN VIBRAKOESTISCHE STIMULATIE

AUDIOSTIMULATIE

Binaurale geluiden (binaurale: met beide oren) zijn een psychoakoestisch verschijnsel dat wordt waargenomen wanneer twee geluiden met enigszins verschillende frequenties afzonderlijk via het linker- en rechteroor worden afgespeeld. De hersenen genereren automatisch een derde frequentie, die het resultaat is van het verschil tussen de twee oorspronkelijke frequenties. Met behulp van deze frequenties is het nu mogelijk de verschillende frequentiebereiken in de hersenen gericht te beïnvloeden, aangezien de neuronen zich automatisch proberen aan te passen aan de externe frequentie. Wanneer deze geluidsfrequenties nauwkeurig worden toegediend, ontstaan synchronisaties tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Dit proces wordt Brainwave-entrainment genoemd. Deze binaurale geluiden zijn ingebed in ontspannende, speciaal gecomponeerde muziek en werken in een frequentiegebied dat voor het menselijk oor niet waarneembaar is.

VIBRA-AKOESTISCHE STIMULATIE

Het tweede belangrijke kenmerk van de Welnamis ervaring is de technologie van pure gesynchroniseerde sinusgolven die worden uitgezonden via tactiele transducers die zijn ingebed in het oppervlak van de spa tafel zelf. Deze sinusgolffrequenties worden ervaren als zachte trillingen die inwerken op de energiecentra van uw lichaam en het Brainwave-entrainingsproces versterken en versnellen.

Welnamis biedt een complete ervaring van impulsen van audio- en trillingsfrequenties om lichaam en geest te kalmeren en beide in een ontspannende toestand te brengen.

ALLES IN EEN OOGOPSLAG

DE WELNAMIS-PROGRAMMA’S

Welnamis Advance

De advance programma’s zijn het resultaat van onze diepgaande studies. De duur van de programma’s is 22 minuten, wat de optimale periode is voor 100% effectieve behandelingen.

Dit programma werkt in de Alpha hersengolf categorie en richt zich op een hersengolf frequentie ergens in het 10Hz bereik.
Dit zorgt voor een prettige ontspannende ervaring, maar zal de gebruiker in staat stellen om cognitieve gedachten te verwerken en volledig “aanwezig” te zijn… en toch diep ontspannen. Een programma dat zeer geschikt is voor beginnende gebruikers.

Dit programma werkt in de Theta hersengolf categorie en richt zich op een hersengolf frequentie in het 6Hz bereik.
Dit is een frequentie die de bewuste geest “uitschakelt”, maar het onderbewuste actief houdt.
Dit produceert droomachtige meditatieve ervaringen die normaal worden ervaren bij zeer diepe meditatie.
Dit is een van onze populairste frequentiebereiken, omdat gebruikers de neiging hebben levendige en wonderbaarlijke ervaringen te hebben.

Dit programma werkt in een zeer diep Theta niveau (4Hz bereik), en dipt in naar het Delta niveau (2-3Hz), waar zowel de bewuste als de onderbewuste geest “uitgeschakeld” zijn.
Het delta niveau is de hersengolf toestand waar ons lichaam serotonine, melatonine en endorfine vrijgeeft die verantwoordelijk zijn voor gevoelens van welzijn.
In de drukke wereld van vandaag bereiken veel mensen geen delta hersengolf patronen gedurende een hele nacht slapen.
Het gebruik van dit programma kan een paar kostbare minuten in diepe delta niveau hersengolf patronen, die meer dan een volledige nachtrust gelijk kan zijn, aanzetten tot een gezonde fysieke en emotionele verjonging proces.

In plaats van het verlagen van de hersengolf niveaus verhoogt dit programma de hersengolf niveaus naar ongeveer 40Hz, in het gamma bereik.
Recent onderzoek toont aan dat gamma hersengolven de cognitieve functie en het geheugen verbeteren, en er is zelfs aangetoond dat ze dementie en de ziekte van Alzheimer verminderen in klinische studies.
Gamma golven zijn ook de hersengolven die geassocieerd worden met compassie en dankbaarheid.

Welnamis Classic

De Classic programs zijn standaard programma’s voor verschillende toepassingen en zijn verkrijgbaar in meerdere lengtes van 30 of 60 minuten.

30 minuten durend programma met lichte trillingen, ontworpen om de massage-ervaring te verbeteren met zachte, ontspannende muziek, tonen en natuurlijke geluiden.

Programma van 30 minuten met diepere multikanaaltrillingen voor een intensere lichamelijke ervaring met een georkestreerd diep ontspannend audioprogramma van muzieknoten, tonen en natuurlijke geluiden.

Programma van 60 minuten. Een combinatie van lichte en diepe trillingen, ontworpen voor zowel ontspanning als chakra-balancering. Multikanaal-frequenties die zijn ontworpen om te resoneren met de energiecentra van het lichaam en om de massage-ervaring te verbeteren. Een audioreis om een diepe, ontspannen toestand te bereiken.

Vibrerend programma van 60 minuten om de energiecentra van het lichaam in evenwicht te brengen, terwijl muziek, tonen en natuurlijke geluiden helpen om een ontspannen mentale toestand te bereiken.

Wetenschappelijk bewezen

Geboren uit een behoefte in een U.S. Military Veterans Hospital in Florida in 2005, is de Quantum-Harmonic-audiotherapie die gebruikt wordt in het Welnamis systeem getest en onderzocht door het leger en verschillende gedragsbehandelings-, verslavingsbehandelings- en acute zorginstellingen.

(klik afbeelding om pdf te openen)

US-Army Study “Resilience of deployed medical personnel”.

Journal of addiction research & therapy
– Special Issue Title: Neuroimaging –

Theracoustic Research Handout

De spa tafel Gharieni MLW Amphibia NEO

Of het nu gaat om klassieke gelaats- of lichaamsbehandelingen „op het land“ of ontspannende SPA-toepassingen „op het water“, de MLW Amphibia combineert beide mogelijkheden: het aqua-kussen en het vaste kussen maken allerlei behandelingen mogelijk, ook de nieuwste trends. De vier motoren bieden veelzijdige verstelmogelijkheden van de hoogte, het rug-, bovenbeen- en beendeel. De instaphoogte is 54 cm. Met de memory-functie kunt u gemakkelijk behandelposities opslaan en naar keuze weer oproepen. Het hoofddeel kan met een gasveer 30° omhoog en omlaag worden gekanteld en de armleuningen kunnen met behulp van een gasveer traploos omlaag worden versteld: ideaal voor rugbehandelingen!

 • ligvlak met verwarmd aqua-kussen
 • Triple-Airback-technologie: 3 elektro-pneumatische kussenzones voor lendenondersteuning
 • verlicht ligvlak en zijkanten
 • hoogte, kanteling, rugleuning en voetdeel elektrisch verstelbaar
 • armleuningen neerlaatbaar
 • hoofdsteun +/- 30° te kantelen
 • geheugenposities
 • zacht PU-kussen kan worden vervangen door het aqua-kussen
 • mechanisch in te schuiven wielen
 • internationale voltages beschikbaar
 • null

  Basis in wit of wengé, als optie ook met andere decors

 • null
  Metalen delen in speciale kleur (wit, titaan of donkerbruin zijn in de prijs van de bank inbegrepen)
 • null
  voetbediening om de basisfuncties aan te sturen
 • null
  Color-bekleding PU: Choco of crème (standaard: wit)
 • hoogte: 54 – 90 cm (21.3 – 35.4 in)
 • lengte: 202 cm (79.5 in)
 • breedte baisis: 55 cm (21.7 in)
 • breedte van het ligvlak: 85 cm (33.5 in)
 • hef vermogen: 250 kg (550 lbs)
 • belastbaarheid van het ligvlak: ca. 300 kg (660 lbs)

Chromatherapie

Kleuren en hun effecten

Maak van uw wellness of spa een sfeervolle plek om te relaxen. Net zoals muziek en trillingen een invloed hebben op ons lichaam en onze geest, hebben visuele aspecten zoals kleur ook een effect op onze geest.

De LED-verlichting die in de voet van de spa tafel is geïnstalleerd, zet gekleurde accenten tijdens de behandeling:

ROOD
Revitaliseert, activeert de bloedsomloop, geeft energie, bevordert vitaliteit en creativiteit.

ORANJE
Verbetert de stemming, stimuleert positief denken en verlangen naar fysieke en mentale exploratie.

GEEL
Bevrijdend en ontwaakt persoonlijke kracht en bewustzijn, extrovert, helder, stimuleert genezing.

GROEN
Harmonieus en regeneratief, hoopvol, kalmerend, schept evenwicht in het levensritme.

PAARS
Ontspant en vernieuwt, wekt meditatieve tijd, plaats en zijn, spirituele aspecten.

BLAUW
Hemels en vredig, verkoelend, kalmerend, rustgevend en reinigend.