GHARIENI MLX QUARTZ

HET PSAMMO CONCEPT

GHARIENI MLX QUARTZ

HET PSAMMO CONCEPT

PSAMMO THERAPIE – EEN TRADITIE VAN DUIZEND JAAR GELEDEN…

Psammotherapie (Hot Sand Therapy) werd oorspronkelijk in het Oude Egypte gebruikt voor de medische behandeling van kwalen, variërend van scoliose tot ontstekingsziekten. Vandaag wordt Psammotherapie gebruikt in wellness- en kuuroorden voor mentale en fysieke relaxatie. Wij creëerde een kwartszand-bed om gasten ultiem comfort te bieden. De integratie van aromatherapie, inversietherapie en golvende massage – allemaal binnen handbereik van één knop – zorgt voor een unieke ervaring.

In 1980, op het eiland Ischia in de Italiaanse Middellandse Zee, dompelde Rita Blum zich onder in een bed van heet zand en kwam er volledig verjongd en herboren weer uit. Bij haar terugkeer in Duitsland bouwde haar man  een doosachtige structuur, integreerde er een verwarmingseenheid in en vulde die met zand. Rita testte het zandbed en voelde dat de voordelen van Ischia terug naar boven kwamen. Zo creëerde ze het eerste prototype van de nu beroemde MLX Quartz. Al snel begonnen zij hun uitvinding te commercialiseren, wat de aandacht trok van de Gharieni group, toen nog een fabrikant van medische apparatuur. Samen met de oorspronkelijke uitvinder werkten we samen om het bed te verbeteren en te verfijnen tot een echt meesterwerk, klaar om elke ruimte naar een nieuw niveau te tillen. Hoge functionaliteit samen met een onberispelijk design en oude therapeutische benaderingen hebben geleid tot deze succesformule.

Klik afbeelding om pdf te openen

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

BRENG HET STRAND NAAR JOU

Het maakt niet uit waar u zich bevindt, in de stad, de jungle of zelfs in de bergen, u kunt de voordelen van het kwartszand en de zandtherapie naar uw resort en wellnesscentrum brengen. Vul uw MLX Quartz met gecoat Alfa-kwartszand en bezorg klanten een werkelijk unieke ervaring.

Waarom kwartszand? Ten eerste vormt het zich voortreffelijk om het lichaam zodat pijn of ongemak wordt verlicht door de ledematen te omringen met warm zand. Het zand zelf houdt de warmte vast op een optimale temperatuur om de voordelen ten volle te benutten en is gemakkelijk te bedienen via een aanraakscherm aan de voet van het bed. De behandeling kan zonder specialist, het bed heeft een ingebouwde golvende massagefunctie om de rug en nek te kneden. Het kan ook worden geïntegreerd in een andere behandelingen. Er zijn geen beperkingen in het creëren van deze ongeëvenaarde ervaringen voor de klant.

Gharieni quartz psammo concept

GHARIENI MLX QUARTZ

DE ZANDTAFEL DIE ALLES HEEFT EN NOG MEER KAN…

Kenmerken:

 • gemaakt van echt hout
 • gevuld met alfa-kwartszand
 • traploos regelbaar verwarmingssysteem
 • intense, diepe ontspanning door milde langdurige warmte
 • twee hefkolommen voor hoogte- en kantelingsregeling
 • opbergvak en twee lades in de basis
 • geïntegreerd gezichtskussen van zacht PU
 • als optie leverbaar opvouwbaar kussen voor massages
 • standaard-kussenkleur: wit, choco; andere kleuren tegen meerprijs
 • optionele geurgenerator
 • als optie met het Dynamic Flow System

Specificaties:

 • hoogte: ca. 65-90 cm
 • lengte: 216 cm
 • lengte Square XL: 226 cm
 • breedte: 86 cm
 • hefvermogen: 130 kg
 • belastbaarheid van het ligvlak: 150 kg

Verstelbaar frame met touchscreen voor eenvoudige aanpassing van de kanteling en hoogte tijdens de behandeling.

Het gezichtskussen met neusgat is zeer praktisch voor alle behandelingen waar men op de buik ligt

Optionele bekleding voor massage

VOLLEDIG UITGERUST –
ALLES IN FUNCTIE VAN EEN BETERE ERVARING

Deze wellness-treatment wordt aangevuld met warme zandkompressen en warme, ruikende olie. De zachte drukmassage met het warmtekompres maakt een gerichte temperatuurstimulatie mogelijk en stimuleert de reflexzones van de huid. Dit heeft een extra spierontspannend effect en heeft een reflexwerking op de inwendige organen. Tegelijkertijd wordt de gehele energiestroom van het lichaam geactiveerd en komen energieblokkades vrij.

De gebruiksvriendelijke touchscreen is ingebouwd in de tafel en zorgt voor een naadloze integratie zonder kabels. Alle functies zijn vooraf programmeerbaar en kunnen makkelijk worden aangepast. Temperatuur, kanteling en het massagesysteem zijn allemaal eenvoudig aan te passen voor een continue transformerende ervaring.

De innovatieve Essential-Olie-functie biedt een belangrijke meerwaarde voor deze bank. De functie met de drie geïntegreerde geurcomponenten wordt, evenals alle andere extra’s op deze bank, gemakkelijk via het aanraakscherm bestuurd. Naast etherische olies kan je dankrij de individuele geurcompartimenten drie geuren met elkaar combineren. Met deze individuele etherische geurcomposities maakt u van elke behandeling een onvergetelijk gebeuren.

Intensifieer elke treatment met het volledig geïntegreerde massagesysteem dat de nek en rug zachtjes masseert. De luchtkussens kunnen vooraf geprogrammeerd worden en kunnen opblazen of leeglopen, waardoor een golfsensatie ontstaat zodat de gasten van een traditionele massage of een andere lichaamsmassage kunnen genieten.

Ook bekend als zero-gravity, creëert inversietherapie een ideale rek die de gezondheid van de wervelkolom verbetert en rugpijn aanpakt door te helpen bij:
1. De tussenwervelschijven te re-hydrateren
2. De druk op de zenuwen te verlichten
3. De wervelkolom opnieuw uit te lijnen
4. Spieren ontspannen
5. Stress verlichten
6. Gezondheid van de gewrichten verbeteren
7. Flexibiliteit vergroten
8. De conditie verbeteren

Een handelsmerk van Gharieni is het gebruik van geavanceerde technologie in apparatuur. De integratie van onze Spa Ambience Light in de MLX Quartz-collectie maakt het mogelijk de gast volledig te omgeven met gedempte verlichting.

Een nette en opgeruimde uitstraling in uw ruimte wordt eenvoudiger met de ruime opbergvakken van Gharieni die zich in de basis van het behandelbed bevinden. Groot genoeg om alle essentiële benodigdheden in op te bergen.

De binnenvulling is aanpasbaar en voor het kwartszand kan u kiezen voor: natuurlijk zand, een kleurcoating of een nog luxueuzere ervaring met Amber of Perzisch Blauwe Zoutmengsels.

Verlichte en verwarmde zouttegels, die optioneel in de zijkanten van de spa tafel kunnen worden geïntegreerd, genereren negatieve ionen om de lucht te zuiveren.

Alternative kwartsmengsels

Tot nu toe bood de MLX Quartz alleen het basis kwartszand of de meer exclusieve versies van goud- of koperkleurige coating aan.
Tegenwoordig hebben we een ruime keuze aan gekleurde kwartssoorten en kwartsmengsels, die kunnen worden aangepast aan specifieke behandelingen en concepten.

BALTIC SUNSET – AMBER MENGSEL

De mix van kwartszand en hoogwaardige Baltische barnsteen maakt gebruik van het ‘goud van de Oostzee’. Al vele eeuwen wordt barnsteen erkend om zijn helende krachten en als een steen van veiligheid, vertrouwen en verlossing.

Barnsteen heeft de volgende effecten:

 • ondersteunt het immuunsysteem
 • ontgift het lichaam
 • heeft een energetiserend effect
 • verbeterd de innerlijke harmonie
 • brengt de hormonenhuishouding in balans

HIMALAYAN TOUCH – ZOUT-KWARTS MIX

Dit innovatieve mengsel combineert de positieve eigenschappen van warm kwartszand met de heilzame werking van steenzout uit de Himalaya. Door de traploos regelbare verwarming van het kwartszand-zoutmengsel komen de ionen van het zout vrij. De geïoniseerde lucht verhoogt de zuurstofopname door de ademhaling, dat heeft positieve gevolgen voor lichaam en geest.

Geïoniseerde lucht kan:

 • de zuurstofopname bij het inademen verbeteren
 • een ontspannend en kalmerend effect hebben
 • het immuunsysteem en het metabolisme stimuleren
 • antibacteriële en ontstekingsremmende effecten hebben

SOLID OCEAN – GEKLEURDE KWARTS MIX

Deze speciale mix van blauw, wit en grijs kwarts weerspiegelt het oceaanpanorama van azule kleuren. Een ideale keuze voor spa’s/resorts in maritieme locaties, vooral Thalassocentra, de kleuren van de mix zijn ideaal complementair met kust- en litorale locaties.

Gharieni psammo concept quartzbed

Behandeling met kwartsstempels

Deze wellness-ervaring wordt uitgevoerd met verwarmde kwartsstempels en warme, geurende olie. Het gebruik van gesynchroniseerde, zachte drukmassagetechnieken met de warmtehoudende stemples maakt het mogelijk om specifieke reflexzones van het lichaam te behandelen terwijl ook de temperatuur van de huid wordt gestimuleerd. Het werkt in op de gehele energiestroom van het lichaam om spierontspanning te bevorderen, energieblokkades op te heffen en interne orgaanwerking te verbeteren.
De kwartsstempel-set is verkrijgbaar met bijpassende stempelverwarmer bij de MLX Quartz.

Gharieni psammo concept quartzbed
Gharieni quartz psammo concept

Kwarts stempelverwarmer incl. 10 kwartsstempels

 • tafelmodel voor het warm houden en opbergen van de zandstempels
 • gemaakt van echt hout
 • gevuld met alfa-kwartszand
 • traploos regelbaar verwarmingssysteem
 • inclusief vier grote, twee middelgrote en vier kleine zandstempels
 • hoogte: ca. 24 cm (9.4 in)
 • lengte: 63,5 cm (25.0 in)
 • breedte: 23,5 cm (9.3 in)

Zand kompres ‘groot’

De stempels zijn herbruikbaar met een wasbare hoes. De stempels zijn afgewerkt en gevuld met alfa-kwarts granulaat.

gevuld met 550g kwartszand

U kunt ons Psammo Concept hier vinden en op nog veel meer plaatsen.

Neem het strand met je mee

In het midden van de winter kunt u nostalgisch terugdenken aan uw laatste warme vakantie en tijdelijk terugreizen naar dat gevoel van onmiddellijk ontspannen.

USP voor uw Spa

Verhoog uw omzet en verras uw gasten met deze innovatieve behandeling.

Verhoogde bloedtoevoer naar het huidoppervlak

De warme kwarts stimuleert de huid en zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie naar de huidweefsels.

Perfecte omlijning

Wanneer je op het warme kwartszand ligt, wiegt het kwarts over en rond je lichaam, dit zorgt het voor ultiem comfort.

Opslag van warmte

Het ingebouwde verwarmingselement verwarmt de kwarts tot een aangename temperatuur. Het zand transporteert de warmte langzaam en zachtjes naar het hele lichaam en zorgt hierdoor voor een comfortabel gevoel.