Gharieni Group breidt bereik uit met overname Nederlandse fabrikant Bentlon 

Moers, Duitsland – Gharieni Group heeft de befaamde Nederlandse fabrikant en merk van schoonheidsapparatuur overgenomen om zijn productassortiment verder te spreiden. 

Bentlon is al bijna 50 jaar een begrip in de schoonheidsindustrie en staat bekend om zijn hoogwaardige producten en ergonomische ontwerpen. De overname betekent ook dat het merk “Vapozone”, een procedure voor het stomen van de huid als voorbereiding op gezichtsbehandelingen, nu tot de Gharieni Group behoort. 

De Gharieni Group is een naam die synoniem is met apparatuur van de hoogste kwaliteit voor spa, beauty, medische en wellnessomgevingen. Gedurende zijn 30-jarige traject is het merk geëvolueerd om te staan voor innovatie en uitzonderlijke productkwaliteit. 

“De overname van Bentlon is een logische stap naar meer diversiteit in onze productportefeuille”, zegt Sammy Gharieni, CEO en oprichter van Gharieni. “Met zijn 45-jarige traditie van het produceren en ontwerpen van behandelbanken voor de beautymarkt past het merk perfect bij de Gharieni Group. Het samenwerkingsvoordeel dat door deze overname ontstaan op het gebied van ontwikkeling en productie zullen merkbaar zijn in het toekomstige productaanbod van beide bedrijven en in de verdere ontwikkelingen van hoogwaardige behandelbanken.” 

Het merk Bentlon, zal onafhankelijk van de Gharieni Group in de markt blijven opereren en Andrea Westerwoudt is benoemd tot General Manager van Bentlon. Als nieuw gezicht in de beautybranche vindt Westerwoudt het belangrijk om de identiteit van Bentlon te behouden.  

“Bentlon is een betrouwbaar merk en biedt haar klanten veel waar voor hun geld”, zegt ze. “De beauty- en pedicurestoelen en meubels worden allemaal in Nederland gemaakt – iets waar we erg trots op zijn.  Naast de ‘Made in Germany’-fabriek in Moers heeft de Gharieni Group nu dus ook een ‘Made in The Netherlands’-fabriek in Weert.” 

Sammy vult aan: “Bentlon was vele jaren geleden mijn eerste leverancier en ik ben erg blij dat een andere traditionele, langdurige en authentieke Europese fabrikant nu deel uitmaakt van de Gharieni-familie. De combinatie van de hoogwaardige producten van Bentlon met de innovatieve geest van Gharieni betekent dat we een aantal spannende nieuwe ontwikkelingen zullen zien.” 

www.gharieni.nl  

Het trainingscentrum by Gharieni opent haar deuren bij Beauty Cube in Almere, Nederland.