Verified wellness

Een nieuwe wetenschappelijke en klinische studie bekijkt hoe Gharieni concept bedden een positieve invloed hebben op het Autonome Zenuwstelsel.

De Gharieni Groep heeft een nieuwe studie ondernomen op twee van zijn best verkochte concept spabehandelbedden, de Welnamis en de MLX Quartz, om de betrouwbaarheid en doeltreffendheid van de bedden wetenschappelijk te bewijzen en hun positieve invloed op het Autonome Zenuwstelsel (ANS) en de ontstekingsremmende eigenschappen ervan te onderzoeken.

Het ANS is een grotendeels onbewust systeem dat verantwoordelijk is voor de regulering van de lichaamsfuncties, waaronder de hartslag, de spijsvertering en de ademhalingsfrequentie, en is ook het belangrijkste mechanisme voor de controle van de vecht-of-vluchtreactie van het lichaam.

Het is de eerste keer dat een bedrijf dat spabedden en spa-apparatuur vervaardigt, een dergelijk onderzoek uitvoert in onze bedrijfstak.

De nieuwe studie, ontworpen door onderzoeker Sergio Pecorelli, MD, Ph.D, een expert op het gebied van de vroege menselijke ontwikkeling, en in samenwerking met de First 1000 Days of Wellness®, onderzoekt de effecten op het ANS voor en na de behandelingen in de Gharieni bedden. In de studie wordt ook nagegaan of de behandelingen een ontstekingsremmend effect hebben op het systeem.

“We weten uit het luisteren naar onze klanten dat onze bedden een diep gevoel van ontspanning creëren, en dat de Welnamis, met zijn akoestische en vibratietherapie, en de Quartz-tafel, met de cocooning effecten van het warme zand, zowel fysieke als mentale ontspanning beïnvloeden,” zegt Sammy Gharieni, oprichter van Gharieni. “We zijn dit gaan onderzoeken met een wetenschappelijk onderzoek waarvan we hopen dat het de positieve effecten op het zenuwstelsel van het lichaam zal bewijzen, en waarvan we ook hopen dat het nuttig zal zijn voor spa’s in de communicatie met hun klanten.”

Het eerste deel van het onderzoek vond plaats in een “gesloten omgeving”, bestaande uit werknemers van Gharieni en hun vrienden en familie. In totaal hebben ongeveer 55 mensen deelgenomen aan niet-invasieve testen, die ongeveer vijf minuten voor en na de behandelingen duren en waarbij de drie hoofdcomponenten van het ANS voor en na de behandelingen worden gemeten.

Een tweede deel van het onderzoek zal plaatsvinden in een “open omgeving”, wat betekent dat de deelnemers zullen worden getest in de werkelijke omgeving of spa waar zij normaal gesproken de behandelingen zouden ondergaan.

“Onze bevindingen tot nu toe wijzen erop dat deze twee Gharieni-bedden zeker een positieve invloed hebben op de ANS en een ontstekingsremmend effect hebben op de deelnemers die zijn getest,” zegt Alina Hernandez, mede-oprichtster van de First 1000 Days of Wellness® en coördinator van het onderzoek.

De definitieve resultaten zullen na afloop van het onderzoek door Dr. Pecorelli worden opgesteld, en het plan is om de bevindingen in samenwerking met de First 1000 Days of Wellness® te publiceren.

 

Gharieni brengt Wellness naar een geverifieerd niveau …
Third time in a row – Forbes Travel Guide Brand Official 2021
The new Gharieni MLW NEO